#76 2008-07-21 22:04:55

pieczarka

Wojownicy Piekieł

3759730

Re: Małe negocjacje :)

Ja wstrzymuje się z przystąpieniem do powstającej gildii, do czasu kiedy poznam osoby z Dark Sentinels. Jeśli chodzi o zabicie bossa to dopiszcie mnie do listy.

THEY CAN'T STOP US LET THEM TRY, FOR HEAVY METAL WE WILL DIE!

#77 2008-07-21 23:16:12

Ashe

Radavent

Dobra, dobra - tak szczerze.
Nie interesuje mnie w jaki sposób, w party czy legionie czy jeszcze bóg wie czym tam - aby tylko bydle ubić raz a skutecznie i najlepiej tak, żeby nikt przy tym zbytnio nie ucierpiał.
Ale wydaje mi się jednak, że jedno party to za mało(chyba max 6 osób jest, ale do końca nie wiem, więc nic nie stwierdzam, co by się nie zbłaźnić), trzeba będzie kilka zrobić, zakładając, że idziemy na niego taką kupą... No, chyba że ktoś chce się popisać siłą i solo go usieka... (jakimś cudem)

#78 2008-07-22 06:25:06

pieczarka

Wojownicy Piekieł

3759730

Co do ostatniego zadania na gildie http://pl.youtube.com/watch?v=eBdiUc4ek … re=related

THEY CAN'T STOP US LET THEM TRY, FOR HEAVY METAL WE WILL DIE!

#79 2008-07-22 07:03:43

Harin

Ostrza 1410

1350056
Call me!

Nom jedno party nie wystarczy Ashe ma racje... ale na pewno będzie więcej

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska.

#80 2008-07-22 07:36:53

Gepard

Dark Sentinels

5242170
Call me!

Narazie spokojnie będzie pierwsze podejście i albo go ubijemy albo nie. Jeżeli coś będzie  nie po naszej myśli to skoryguje się plany
A co do bosa to może w planie pojawi się małe zabezpieczenie ale to sie zobaczy musze pogadać z kilkoma osobami

#81 2008-07-22 08:59:25

Ashe

Radavent

Harin, może po prostu weź kilku(nastu)[dziesięciu]{set}(niepotrzebne skreślić) ludzi ze swojej gildii i tak by poszło jakoś prościej?

#82 2008-07-22 09:40:42

Azghar

Dark Sentinels

Witam was wszystkich Jestem z grupy Dark Sentinels i pojawiłem się tutaj z pytaniem: Ilu my mamy healerów ??:> Bo moim zdaniem pasowało by zrobić tak żeby jeden healer był w każdym party^^

#83 2008-07-22 09:54:45

Harin

Ostrza 1410

1350056
Call me!

Na tanka 1 healer to na bank nie starczy... nie nadąży... a Healerami są Yriane, SlaverPL u nas

@Edit

Ashe ja mogę zapytać ale nie wiem czy Gepard się zgodzi by poinformować gildię HB o tym, że to on próbuje ją stworzyć - HB wie, że gildia powstanie bo parę osób widziało jak Yria rozmawiała na [All] z ludźmi którzy są od DarkSentinels. Także ode mnie nikt się o niczym nie dowiedział.

Ostatnio edytowany przez Harin (2008-07-22 09:57:57)

Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska.

#84 2008-07-22 10:07:10

Ashe

Radavent

Jeżeli się nie mylę chyba tylko Yria zajmuje się białą magią, nie wiem jednak dokładnie. Mam taką propozycję, chociaż życie ją zaraz zweryfikuje zapewne.
Otóż proponuję party uniwerslne, czyli takie najbardziej poszukiwane. Skład: 2 wojowników, 3 dystansowców (magów ofensywnych bądź łuczników) oraz 1 healer. Chyba najlepsze rozwiązanie, szczególnie, że obrywać będą wojownicy, którzy jak każdy wie mają najwięcej HP i def, więc Healer spokojnie będzie nadążać z leczeniem (zresztą sami poty też mają). Skład tutaj nie ma znaczenia, dlatego proponuję nie zwracać tego dnia na pochodzenie danego gracza, czy jest on od Sentinels czy od Ostrzy, czy jeszcze skądś. Wszyscy mamy jeden cel i to jest obecnie najważniejsze, a udana współpraca jest kluczem to zakończenia tego zadania.
Gdyby odemnie zależała także część taktyczna rajdu (zapewne nie będzie, więc skłonię się do udzielenia jedynie kilku porad) to:
- atak podzielił bym na dwie części: jedna grupa Tankerów walczy, druga czeka w odwodzie. Kiedy pierwsza znacząco oberwie wycofa się, a druga zajmie automatycznie jej miejsce i tak w kółko. Dzięki temu Healer (nie wiem ilu mamy, więc biorę pod uwagę samą Yrię na chwilę obecną) spokojnie zdąży wszystkich wykurować, lub zdążą się sami uleczyć, wybuffować itp. Dodatkowo wycofujący się będą jednocześnie osłaniać batalistów.
- nie rozdzielałbym grup na atak z dwóch stron bądź inne kombinacje - zmasowany atak w jednym punkcie, ew. okrążenie bossa i atak z każdej strony jednocześnie. Najważniejsze, aby aystansowcy byli zawsze kawałek za plecami wojowników, na wypadek, gdyby boss poleciał za którymś uciekającym uleczyć się Tankiem (AI potrafi zaskoczyć )
- no i chyba najważniejsze - zostawiłbym ze dwie, trzy postaci w pobliżu dystansowców, szczególnie już Healerów na wypadek, gdyby jakiś mobek odczuł nagłą potrzebę zajęcia na dłuższą chwilę wsparcia. Dzięki temu wspomniane wsparcie zajmie potwora, a dystansowcy spokojnie będą mogli oddać się strzelaniu w bossa.
Może trochę to pokręcone, ale zawsze tak dobieraliśmy Party i taktykę w grze Cabal i zawsze sprawdzała się idealnie. Tylko jeden raz przegraliśmy, gdyż polaczek, ktorego wzielismy do party w wyniku wyjazdu jednego ze stałych graczy, nie potrafił zrozumieć sensu współpracy, a ponieważ w takim wypadku został nam tylko jeden cieżkozbrojny wojownik nie daliśmy rady (chociaż zabrakło 1/100 życia bossa do zwycięstwa).

#85 2008-07-22 10:20:29

Harin

Ostrza 1410

1350056
Call me!

Nie napisałeś, że tank ma tankować bossa a boss ma być cały czas na tanku i lepiej żeby jakiś healer zajmował się tylko tankiem a ta grupa która będzie broniła dystansowców i healerów ma ich naprawdę pilnować bo często się zdarza, że nie wszyscy robią co robić powinni popraw mnie jak coś źle napisałem bo przecież ja się uczę

#86 2008-07-22 10:26:27

Azghar

Dark Sentinels

Ja się Ashe z toba zgadzam ^^ Bo po co atakować z kilku stron jak napewno na kazdej stronie beda dziesiatki innych mobow, a po co nam dodatkowy problem z usuwaniem ich. Zaatakować cala grupa z jednej strony i wybrac moze z 1-2 osobe/y ktore zabijaly by potworki atakujace: Healerow , Tankerow itp.(zreszta juz to mowiles ). U nas wychodzi ze mamy jednego healera no moze dwoch, ale o tym to bedzie sie informowalo jak zbierze sie wszystkich od Ostrzy i od Sentinelsow

#87 2008-07-22 11:00:27

Harin

Ostrza 1410

1350056
Call me!

Ja jakby co jestem tankiem To co mi przydzielicie na tym Bossie to wasza sprawa ja jestem tylko po to by wykonać jak najlepiej rozkaz.

#88 2008-07-22 11:14:58

tom15

Przyjaciel Ostrzy

3435334

Dobra... przyda wam się dhan z crit  600-750? Też mogłbym wpaść

A i jeszcze jedno... mój kolega jest healerem, ale niewiem jaki ma atualnie lvl bo dawno nie grałem... napewno ponad 23.

Wolę żeby mnie dwunastu sądziło, niż żeby mnie sześciu niosło...

#89 2008-07-22 13:57:40

Harin

Ostrza 1410

1350056
Call me!

Harin łajdak napisał:

HB wie, że gildia powstanie bo parę osób widziało jak Yria rozmawiała na [All] z ludźmi którzy są od DarkSentinels. Także ode mnie nikt się o niczym nie dowiedział.

Sprostowanie...
Yria się tylko przywitała, a inni zaczęli ją wypytywać o gildię dlatego HB o niej wie... Yria przepraszam, nie chciałem zwalić wszystkiego NIESŁUSZNIE na ciebie samo tak wyszło... dlatego JA HARIN jako świadek zdarzenia mówię, że to nie była wina Yrii. Jeszcze raz przepraszam. Harin

#90 2008-07-22 14:13:45

Ashe

Radavent

Harin, bo ci resztkami mojej władzy na tym forum status na Łajdak zmienie...
Dobra, to gdzie się zbieramy? Kai'Non i stamtąd na bossa? Czy może zbiórka przy bossie? I proponuję się zebrać z pół godziny wcześniej, aby spokojnie dobrać sensowne party i opracować taktykę bez pośpiechu(pośpiechzabija). Do piątku postaram się nabić 30+ lvl, więc moze się na coś jednak przydam.
Potem jednak niech będzie jak już mówiłem Yrii - po zabiciu bossa każdy idzie w swoją stonę i staramy się sobie wzajemnie w drogę nie wchodzić.

Stopka forum

RSS